TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

27.11.2012 4126

BATMAN ANADOLU LİSESİNİN TARİHÇESİ

Okulumuz 1989 yılında Batman’ın ilk Anadolu Lisesi olarak Eğitim -Öğretim hayatına başladı. Ancak  o dönemde kendisine ait bir binası bulunmayan Batman Anadolu Lisesi, farklı okulların bünyesinde öğrencileri en  iyi şekilde yetiştirmeye başladı.

1989–1990 Eğitim Öğretim yılında sadece iki şube olarak, bugünkü Endüstri Meslek Lisesinde; 1990–91 yıllarında Ticaret Lisesi’ nde; 1993–94 yıllarında ise Gap İlköğretim Okulunda faaliyetlerini sürdürdü. Burada bir yıl kaldıktan sonra bugünkü binamıza 1996 yılında taşınmıştır.

İlk mezunları 1995–96 yılında veren okulumuzdan pek çok öğrenci, yurdumuzun en iyi üniversitelerine yerleşmeyi başarmıştır. Bu yıl okulumuzda 23 derslikten oluşan sınıflarımızın yanında, bir kütüphane; birer Fizik, Kimya Biyoloji, Dil Laboratuarı; Resim Atölyesi; Kapalı Spor Salonu bulunmaktadır.

Okulumuz öğrencilerinin yararlandığı 150 kişilik kapasiteye sahip bir yatılı pansiyonumuz bulunmaktadır. 150 öğrenci bu pansiyondan istifade etmektedir.

Okulumuz açıldığı günden beri sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde önemli dereceler elde etmiştir.

İdari birimler ( Müdür yardımcıları, Rehberlik Servisi ve Memurlar) bilgisayar ortamında ağ bağlantısı ile birbirlerini görebilmekte bilgilerinden yararlanabilmektedirler. Öğrencilerin not ve devamsızlık bilgileri düzenli bilgisayarlara işlenmektedir.