OKULUMUZDA KARİYER GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

OKULUMUZDA KARİYER GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

24.03.2022 311

"Geçmişten Geleceğe Yön Ver . "Projesi kapsamında okulumuz mezunu Mühendis ve Mimarları  öğrencilerimizle buluşturduk. 

GEÇMİŞTEN GELECEĞE YÖN VER.

 

'Geçmişten Geleceğe Yön Ver.' etkinliğimizin 4'üncüsünü     Mart ayında gerçekleştirdik. Okulumuzdan mezun olan 28 Mühendis ve Mimar öğrencimizi ağırladık. Deneyimlerini ve özlemlerini derse girerek öğrencilerimizle paylaştılar. Onları ağırlamanın haklı gururunu yaşadık.

Okul Müdürü Mehmet Konak bizler Batman Anadolu lisesi olarak 33 yıllık geçmişi ve günden güne artan başarılarıyla hayatın her aşamasında kendini kabul ettirmiş, mezun öğrencilerini şu an okuyan öğrencilerine kaynaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Proje sahibi İngilizce öğretmeni Gülşin Bingöl ve felsefe öğretmeni Neslihan Eren mezun öğrencileri tekrar bir yetişkin olarak görmenin bizde yarattığı mutluluk tarif edilemez dediler.

MESUT BİLAL YILDIZ

Merhabalar, ben Mesut Bilal Yıldız, 2006 yılı Batman Anadolu Lisesi mezunuyum. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliğinden mezun oldum. Sonrasında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığından Amerika'da bulunan University of Southern California da master yapmak için burs aldım. 2015 yılında ülkeme döndüm ve burs aldığım şirket olan TPAO da Petrol ve Doğal Gaz Mühendisi olarak görev yapmaktayım.

 

Bugün mezunu olmaktan gurur duyduğum Batman Anadolu Lisesinde, Mühendislik ve Mimarlık meslekleri tanıtım gününe katıldım. Etkinliğimiz o kadar verimli ve eğlenceli geçti ki bu hatıra yazısını kaleme almak istedim. Öncelikle değerli müdürümüz Mehmet Konak hocamızın çayını içtik ve daha sonra diğer mezun arkadaşlar ve okulda ki hocalarımız ile hatıra fotoğrafı çektirdik. Sonrasında yılların eskitemediği hocalarımız ile sohbet etme fırsatım oldu, hepsinin tekrar ellerinden öpüyorum ve saygılarımı sunuyorum. Daha sonra bir zamanlar bizimde oturduğumuz sıralarda oturan öğrencilerle sohbet ettim ve kendilerine lise ve üniversite yıllarımdan, Amerika'da karşılaştığım tecrübelerimden bahsettim ve öğrencilerin mühendislik ile ilgili akıllarında ki soru işaretlerini giderme fırsatım oldu.

 

Geçmişten geleceğe bu liseye hizmet eden bütün hocalarıma tüm öğrenciler adına teşekkür ediyorum ve öğrenci arkadaşlara da başarılar diliyorum. Ayrıca mezunu olduğum lisede, genç ve yetenekli arkadaşlar ile bizi buluşturan ve böyle faydalı bir etkinliğe katılma fırsatı sunan değerli müdürümüz Mehmet Konak hocama teşekkürlerimi arz ederim.

 

GÜRSEL ASLAN

 

Ben Gürsel ASLAN ,1995 Batman doğumluyum. İlköğretimi Milli Eğitim Vakfı İlköğretim okulunda bitirdikten sonra 2009 da Anadolu öğretmen lisesine başladım. 2. Dönemin basında hayatımda birçok şeyi değiştiren ve hala hayatımın birçok yerinde izi olan Batman Anadolu lisesine geçtim. 2018 yılında Hasan Kalyoncu üniversitesinden mimar olarak mezun oldum. Şu an serbest piyasada mimarlık ve müteahhitlik yapıyorum.

 

Yukarda da bahsettiğim gibi hayatımı şekillendirecek kararların basında gelir B.A.L ' a geçişim. Orada tanıdığım öğretmenlerim ve arkadaşlarım hayatımda güzel izler bıraktılar. Yıllar sonra bugün tekrar orda bulunmaktan ve bizimle aynı sıralarda şimdi eğitim gören öğrenci arkadaşla muhabbet etmek , onlara kendimizden ve mesleğimizden bahsetmek çok farklı bir duyguydu . Umarım böyle organizasyonların devamı gelir ve daha çok bir arada oluruz. Ayrıca bu organizasyonu düzenleyen ve orada olmamıza vesile olan herkese teşekkür ederim. Umarım her zaman olduğu gibi okulumuzun başarısını bizden sonraki öğrenci kardeşlerimiz devam ettirecektir.

 

GÜLCAN EVİN ÖNCÜ

1983 Van doğumluyum İlkokulu babamın memuriyeti sebebiyle Bitlis'te okudum 1994 yılında Batman Anadolu Lisesine başladım, orta ve lise öğrenimimi 2001 yılında burada tamamladım. 2002 yılında Celal Bayar Üniversitesi mühendislik Fakültesi İnş. Müh. Bölümüne yerleştim. 2006 yılında mezun olduktan sonra Van Erciş'te Toplu Konut İdaresinde saha mühendisliği, müşavir firmalarda Kontrol Mühendisliği, Sol sahil sulama hattı pompa inşaatlarında şantiye şefliği, sonrasında da 2 yıl proje mühendisliği yaptım. 2011 yılından bu yana da Batman Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında İnşaat Mühendisi olarak çalışmaktayım. Evli ve 2 çocuk annesiyim.

 

Bugün Kadın sayısının çok az olduğu bir meslek gurubunda kendime güvenerek var olmamda etkisi olan Batman Anadolu Lisesinden bahsetmek isterim. BAL'İnde hazırlık, ortaokul VE  liseyi okumuş bir öğrenci olarak kendimi çok şanslı görüyorum; çünkü Batman gibi bir yerden belli bir kültüre ve çok kıymetli öğretmenlere sahip olan bu okuldan mezun olmak okuduğum çevrede hiç zorlanmadan okumamı sağladı. Aldığım İngilizce eğitimin gittiğim yerde karşılaştığım kolej mezunlarından eksik kalır yanı yoktu. Sadece İngilizce değil her alanda bu kurumda çalışan tüm özverili öğretmenlerim sayesinde çok şey öğrendim. O dönemde Batman'ın en iyisi olan şimdilerde de en iyilerden olan   BAL'nde yıllar sonra meslek tanımı yaparken bir kez daha iyi ki  'BATMAN ANADOLU Lisesi'yim 'dedim.

24-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-202224-03-2022